Wil jij graag een hogere ranking in Google? Wie eigenlijk niet? Iedereen wilt tegenwoordig zo hoog mogelijk in Google komen maar waar moet je nu opletten? Hier zijn 7 tips waar je zeker op moet letten:
1. Zoekwoorden en synoniemen gebruiken in jouw teksten
Wanneer je een website gaat bouwen en het moet SEO proof zijn, oftewel dat hij goed moet ranken in Google dan moet je van tevoren een zoekwoorden onderzoek doen om te bepalen welke zoekwoorden en synoniemen jij in jouw content gaat verwerken.
Let wel op dat het een goed lopende tekst blijft en je niet de volledige focus op de zoekwoorden gaat leggen, dat is iets wat Google niet leuk vindt.
Het beste zou zijn om dit onderdeel uit te besteden aan een SEO-tekstschrijver.
2. Goede verdeling van H1, H2, H3
In je teksten moet een hiërarchie komen. Dit zie je bijvoorbeeld ook in boeken. Je hebt vaak een titel, subtitel of een alineatitel.
Voor een website gelden eigenlijk dezelfde regels alleen geef je het bij websites aan met H1, H2 of H3. Zo heeft de titel H1, de subtitel H2 en is de alineatitel H3.
Ook google vindt het prettiger lezen als dit wordt aangegeven.
3. Meta omschrijving
Een meta omschrijving, wat is dat eigenlijk? Een meta omschrijving is een omschrijving van jouw website dat Google kan lezen maar wat jij zelf niet kunt zien.
De omschrijving geeft informatie over wat er op jouw website staat, een voorbeeld is: “Jouw unieke verhaal in een huisstijl – Jits; jouw merkmaker”. Vaak staat hier je bedrijfsnaam en slogan in.
4. Kleine afbeeldingen
Zorg voor kleine afbeeldingen. Afbeeldingen zorgen er namelijk voor dat jouw website langzamer wordt, wat Google niet leuk vindt en daarvoor geeft hij jouw website strafpunten. Mocht je een header foto gebruiken zorg er dan voor dat de foto niet groter is dan 1MG Gebruik je een foto naast een stuk tekst zorg er dan voor dat je foto niet groter is dan 500KB.
5. Geef je afbeeldingen de juist benaming
Vaak je zie dat ondernemers die zelf een website bouwen foto’s uploaden en vervolgens de naam niet aanpassen en wanneer je dus over de foto manoeuvreert je een hele rare naam te zien krijgt. Zoals bijvoorbeeld: IMG_506. Geef de foto’s, voordat je ze uploadt naar je website, een goede naam. Dit kan zijn jouw bedrijfsnaam in combinatie met je eigen naam. bijv.: jitsjouwmerkmaker_jitskegoeijers
6. Alt tekst toevoegen aan afbeeldingen
Google leest alt-teksten van afbeeldingen. Wanneer je de foto dan ook hebt geüpload op je website is het belangrijk om alle foto’s op je website een alt tekst te geven. Mocht je WordPress gebruiken dan is dit heel makkelijk toe te voegen. Ga naar media, klik op de desbetreffende foto en dan zie je rechts alt-tekst staan en daar kun je de foto een omschrijving geven.
Waarom vindt Google dit belangrijk? Op deze manier kunnen blinden ook “lezen” wat voor afbeeldingen er staat.
7. Links naar andere pagina’s op je website
Maak links naar andere pagina’s op jouw website. Een voorbeeld is als jij op je homepagina iets verteld over je aanbod, je dan een link verwijzing maakt naar jouw aanbodpagina op je website.
Dit geeft een hiërarchie dat Google prettig vindt om te lezen.