1.    Updraft backup

Wat doet de updraft backup plug-in?

Eigenlijk is dat vrij simpel, hij maakt een back-up van jouw website. Je kan instellen dat dit wekelijks automatisch gebeurt zodat je er geen omkijken naar hebt.

Het is wel een plug-in dat je niet per se hoeft te installeren op je website. Mocht er bij jouw hostingpartij al wekelijks een back-up worden gemaakt van je website dan is dit niet nodig. Maar stel dat dit niet is zou ik deze plug-in zeker installeren.

2. Yoast SEO

Deze plug-in, mocht je een wordpress website hebben, moet je altijd installeren. Deze plug-in zorgt ervoor dat jij gevonden gaat worden op de verschillende zoekwoorden in Google. Met deze plug-in kan jij per pagina instellen op welke zoekwoorden jij gevonden wilt worden voor die betreffende pagina.

De zoekwoorden kan je namelijk makkelijk invullen voor de metaomschrijving die heel belangrijk is voor Google.

3. Wordfence

Deze plug-in is voor het beveiligen van jouw website. Hij blokkeert hackers die kan proberen in te loggen op jouw website. Heel belangrijk om dit goed af te dekken want anders kunnen ze via jouw website weer bij andere gegevens komen en ga zo maar door.

4. Really simple SSL

Dit is ook een beveiliging plug-in. Deze plug-in zorgt ervoor dat jouw website beveiligd is en dus veranderd van http naar https. Met https geef je eigenlijk aan dat het een beveiligde website is en het betrouwbaar is.

5. Cache plugin

Deze plug-in zorgt ervoor dat de laadtijd van jouw website in beperken is en jouw website dus sneller gelaat wordt als er een nieuwe bezoeker op komt. Voor Google een belangrijk punt om mee te nemen in het beoordelen van je website. Hoe sneller hoe laad, hoe hoger hij in Google zal komen.