Kleuren, er zijn er zoveel in de wereld! Honderden of misschien wel miljarden want van alle kleuren heb je weer verschillende kleurtinten, een lichtere kleur geel of juist weer een donkere kleur groen, te veel keus.

En we weten allemaal dat hoe meer keus er is, hoe lastiger het wordt!

De kleur die je uitkiest voor je logo is belangrijk omdat het een weerspiegeling geeft van wat jij belangrijk vind in jouw onderneming.

Hieronder heb ik een paar kleuren beschreven met daarbij de betekenis:

1. Wist je bijvoorbeeld dat rood de eerste kleur is die de mens benoemde? Het symboliseert vuur, liefde en levenskracht, maar ook kracht en agressie. Mocht je uit het oog willen springen of een statement willen maken dan is dit de perfecte kleur!

2. Oranje is een vrolijke kleur dat aanzet tot hoop en optimisme. Oranje straalt genegenheid, rust en balans uit. Deze kleur staat dan ook voor de harmonie tussen gevoel en verstand.

3. Geel is de kleur voor optimisme, licht en inzicht. Geel staat voor het zonlicht van de zon. Daarnaast wordt deze kleur ook vaak gebruikt als signaalkleur(waarschuwing).

4. Bij groen denken we gelijk aan de natuur. Groen is de kleur van vruchtbaarheid en nieuw leven. Ook staat het voor goedkeuring (het groene licht).

5. Blauw is de populairste kleur omdat het goede eigenschappen uitstraalt. Deze kleur staat o.a. voor sympathie, harmonie, vriendelijkheid, loyaliteit en oprechtheid. Blauw staat daarnaast voor het verstand, de logica en de wetenschap.

6. Paars is een mengeling van de rode kracht en de blauwe integriteit. Het is de balans tussen onze fysieke lichaam en onze spirituele geest. De kleur paars wordt vaak geassocieerd met fantasie, extravagantie en creativiteit.

7. Roze wordt vaak geassocieerd met een bloem. Deze kleur staat dan ook voor optimistische, vrolijke en een positieve kleur. Roze heeft dan ook een romantische, zachte en vrouwelijke uitstraling.

8. Bruin is een aardse kleur en is een combinatie van de kleuren rood, geel en blauw. Bruin staat voor stabiliteit, geborgenheid, eenvoud, eerlijkheid en vriendelijkheid.

9. Wit is de perfecte kleur. Waarom zou je denken? Wit is de combinatie van alle kleuren van licht. Verder komt de kleur wit in geen enkele negatieve context voor, het heeft dus geen negatieve betekenis. De kleur staat voor de reine, het perfecte, het ideale, het goede en het onschuldige.

10. Zwart is de tegenstelling van wit en symboliseert negativiteit. De kleur zwart is een stijlvolle, luxueuze en professionele kleur.

11. Grijs kan het beste met andere kleuren worden gecombineerd omdat het geen emoties oproept. Het is een tijdloze kleur en straalt elegantie, stabiliteit, subtiliteit en formaliteit uit.